Narkotiskā Kaņepe un Šķiedru kaņepe: atšķirības

Bioloģiski gan kaņepe, gan marihuāna pieder vienai sugai, kuru sauc Cannabis Sativa.

Tas nozīmē, ka oficiāli šīs divas šķirnes atšķiras tikai ar to, kādi ir katras valsts noteiktie THC limiti.

Piemēram, Eiropas Savienības valstīs visas Cannabis Sativa šķirnes, kuru THC līmenis ir <0,2% tiek klasificētas kā kaņepes. Viss, kas ir virs šī līmeņa, klasificējas kā marihuāna.

Tikmēr ASV un Šveicē kā robeža tiek noteikts 0,3% TCH līmenis.

Vēsturiski kaņepe jau vairāk kā 50.000 gadu tiek audzēta kā lielisks šķiedru avots. Paleolītiskie un neolītiskie cilvēki Ķīnā, Japānā un Eiropā izmantoja šīs šķiedras audumos, papīrā, biodegvielā, ēdienā un dzīvnieku barošanā.

Patiesībā savu kaņepi audzēja pat ASV prezidents Džordžs Vašingtons. Viņš 1765. gadā savā dienasgrāmatā minējis, ka izaudzējis 27 kaņepju krūmus auklas un auduma ražošanai.

Neskatoties uz tās lietderību, kaņepe vienmēr asociējusies ar tā satraucošo radinieku marihuānu.

1937. gadā ASV ar marihuānas nodokļu aktu tika aizliegtas jebkādas Cannabis Sativa šķirnes, tādā veidā iznīcinot visu industriju. Kaņepi iekļāva šajā aktā, neskatoties uz to, ka tā nav psihoaktīva, un publika par to daudz protestēja.

Interesantā kārtā ASV valdība joprojām izmantoja kaņepi arī 2. Pasaules karā, lai ražotu karavīru uniformas un auklas. Šajā brīdī tika apstādināts marihuānas nodokļu akts un vietējie fermeri tika iedrošināti audzēt kaņepes, neskatoties uz iepriekšējo aizliegumu. Kampaņu sauca "Kaņepes uzvarai".

Runājot par starptautiskiem lēmumiem, Apvienotās Nācijas 1961. gadā izlaida narkotisko vielu konvenciju, kurā noteikts, ka marihuāna ir kontrolēta viela, bet pieļaujot, ka katra valsts pati var izlemt, ko darīt ar kaņepes industriālo pielietojumu.

Mūsdienās lielākā daļa valstu atļauj kaņepju kultivāciju, ja vien tās saturā ir mazāk nekā 0,2% vai 0,3% THC.

Rezultātā kaņepju produktu popularitāte beidzot atgriežas veco slavas dienu saulītē – tirgū atgriežas tekstili, būvniecības elementi, kaņepju sēklu eļļa, proteīns, tēja un daudzi citi produkti, kuriem aug popularitāte. 

Tikmēr, psihoaktīvās kaņepes (tās, kuras saturā ir daudz THC) kultivācija lielākajā daļā pasaules, izņemot Urugvaju un Kanādu, joprojām ir aizliegta.

H Drop stingri pieturas pie tikai tīru kaņepju produktu pārdošanas.

Atstāt komentāru

Pirms publicēšanas visus komentārus pārskata veikala īpašnieks